Posts

Showing posts from November, 2010

Berakhir nyer......

Image
Salam..alhamdulillah..syukur... dah habis da final exam..lega rasanya.. just tawakkal aje la result nanti...usaha2 dah..
urmm..pejam celik pejam celik..dah sampai dah hbis aq untuk sem 3 ni.. sekejap jer masa kan.... 6 bulan...berlalu.. memang dugaan bagi aq sem nih.. subject2 killer..masalah ulang alik ke kampus....xda masa.. huuhuhuh1!!ape2 pon..aq perlu ingat... ini baru dugaan kecil dunia... ade someday tu aq x tahan sangat..huuhu.. siap apply upu tukar cos(upnm)..eehehe..xpelah..kalo dapat dapatla..tapi asasi..result spm aq x gempak sngt pon..susah la nk dapat kot.. kalo x aq mesti teruskan dengan engineering nih.. lagi pon silap aq juga... x study..just take easy sangat,,, lepas ni jadi pengajaran untuk aq....
lagipon sekarang dah half year aq kat ump...kalo keluar rugi lak .. bila pikir2 balik Aq kena bersyukur dengan apa yang ada kan... sekarang aq dah berjaya harungi sampai sem-3..lagi 3 sem jer untuk aq habiskan dip aq ni.. so pas tu..sambung degree..lambat ckit la..x macam budak2 bijak dari mat…

Analog..can i understand u?

salam..ermmm...
bersukan dgan stdy..mana lagi penat erk?? rasa2 macam study penat agi... huhu..mental2!! sabar sabar n sabar.....
aDuh!!sekarang tengah study analog electronic... nak kata senang nampak macam senang...bila nak buat... waduh2....susahnyer...ni lah akibatnyer study last minit kan... before ni lepak jer kejer...study x nak...huuhu..insaf2!!
apa2 pon aku must go on... never said can't because u can!!!
be different make different..(hee..last2 minute baru nk insaf)
Permudahkan lah urusan hambaMu ini yaAllah... tabahkanlah hatiku....
usaha+doa= tawakkal....

setianya...:)

salam.. aduh penatnyer study tadi.. alhamdulillah setelah habis study P.control ststem.time for rest lak.. hurmm...dalam duk rehat2 aq terdngar pulak lagu nih...KEKASIH by devotees.. hehe..hmm..teringat pulak video kat fb tentang lagu nih... so apelagi..download la... :)
Sebenarnya bukan aper... nampak jer jiwang lirik lagu ni.. tapi ada juga some part tu dapat memberi  motivasi dan peringatan buat aq..he~~
tapi mengenai video nih.. memang saya tabik arh pasangan ni... setia hingga ke akhir hayat.. walau datang berbagai dugaan dalam kehidupan.. mereka tetap setia,,huhu,,

lirik: Kasih telah terbina sebuah mahligai
Menjadi tanda Agungnya cinta kita
Kasih telah ku binakan sebuah istana
Menjadi tanda cinta sejati

Megah menghiasi taman kasih kita
Dan diringi haruman firdausi
Dikaulah permaisuri di hati suami
Penyejuk mata penenang di hati

Tapi angin yang mendatang
Bagaikan badai yang melanda
Kau pergi dulu tanpa menunggu ku
Kerna takdir ku relakan jua

Kekasih akan ku pahatkan doa ku
Di dalam lena dan jua jagaku
Kekasi…

cHange please!!!!!

Image
Aduh..dah nak final exam.....
kenapa la aq still malas nak stdy...
time stdy week ni la untuk aq ulangkaji..
bila nak stdy..mesti hilang mood stdy...
apa la yg dah jadi pada aq ni....

Usaha2..tlong la pleeaasssee!!!!
change!!!!!!!!!!!
kau mesti kuat zal....
u can do'it...

"Success = ability effort n ability using time"
so why u still here....
wake up..
take the changes to get success
establish must be strong to change...
be a good student..be the best student

Learning is never end..