Menantimu..:)


Alhamdulillah..dapat juga bertemu wall blog ni..
dah lama tak update blog nih..
minggu yang sangat buzy dengan final exam...
wahh..takutnyer..mintak2 lah boleh jawab insyaAllah...
 
Hurmmm..dalam tengah membaca subject Islamic Institution..
terbuka page fb ~Hilal Asyraf~ ..
sangat kagum dengan kata2nya....
bicaranya...kata2 hikmahnya...

ni ayat yang paling bermakna bile terbaca...
ayat ini tersirat seribu makna dalam kehidupan kita...
sebagai seorang remaja..
renung2kan dan selmat beramal..~~~~~~~heeeeeeeee
.................................................................................

Aku di sini menantimu wahai bakal isteriku.
Dan aku telah memulakan perjalananku.
Hari ini aku mengajak kamu,
untuk bersama-sama denganku.

Biar sebelum tiba hari kita bersatu,
kita sudah mendidik anak-anak kita terlebih dahulu.
Agar nanti tiada yang menuding jari kepada kita di akhirat sana,
akan kelalaian kita mendidik mereka.

Ini cita-citaku,
wahai bakal ibu kepada anak-anakku.
Moga kau juga berimpi yang sama,
biar nanti kita sama-sama bahagia mengerjakannya. ^^

~Hilal Asyraf~


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

FINAL YEAR STUDENT

PerJUmpaan ahli baru kelab kayAk UMP 2010...

Dosa Mengumpat.