kejadiaan di ESSO ...kerana kentang putar...haha

Salam..hrmm....he ape la ...macam2 tul.....
Sebenarnya aq kena tahan polis ..huhu...tapi bkan sebab race erk...
Tapi sebab aq lalu jalan one way....
Cerita bermulanya peristiwa itu adalah seperti berikut...hahah(ayat skema ) :

Mula2 lpas jer study..roomate aq ajak pergi kk2..lpas tu kitaorg rancang nak la makan kentang putar kat ESSo tu...maklum lah lapar dalam kul 1 pagi....So,lpas jer pergi kk2 kitaorg pon Running la dengan moto merah aq tu p Esso.... Kalau diikutkan jauh U turn ke Esso..tapi dh pagi2 buta nih,aq ingat x da polis la....aq pon short cut la jalan ....bila dh sampai Esso... aq parking la moto ..tiba2 ada sorang brother Polis ni datang...
Cuak aq...dalam hati kata(pi dah comperm kena saman)...
Dialog:
polis: Salam adik...mintak IC dgan Lesen...
aq:oh..jap2...
nah....
polis: tahu x ape silap kamu?
aq: hurmm tau..(haha ngaku jer la..dah terang2 kantoi)
polis:haa...lalu jalan one way..so ikut saya bawah khemah tu...

he...lepas tu aq bincang2 la dengan polis2 tu..kna ceramah lah ape lah...Tapi nasib baik aku x kena saman...heheh
Syukur2...kalu x.... kerana kentang putar RM1.50..terpaksa bayar saman beratus...hehe

Tapi yang aq terkejutnya...ada seorang polis Sing nih....dia boleh cakap ...
Nak settle mahkamah ke luar?
kalo x nak ke makamah kta settle sni jer...
BAYAR ckit..kta settle......
X tau la samada dia ni just nak melawak ker..or uji aq ker....
So aq terpikir..ni rasuah ni..ish biar betull...
tapi x per la..yang penting dy x paksa..maybe saje2 jer kot....aq pon buat x tau je la

Hbis tu lepas selesai jer bincang2 semua..aq ingat dah settle...tengok2 dia suruh aq naik motor pusing ikut U turn yang betul balik...lpas tu datang jumpa dia ambik IC ..he ..macam kena buli lah pulak...
x kisah lah...asalkan aq x kena saman..he

Walauapapon..ni satu pengajaran juga la buat aku....kita kena la ikut peraturan jalanraya....
ni untuk keselamatan kita juga....
:)

Comments

  1. pengalaman yang mengajar kita erti kehidupan seorang pengguna jalan raya..abe first time kena saman..2ari sebelum masuk sek teknik..lagi hampeh! nasib baik kena byr rm50rgt je..tp tu la..sehari x berckp..takut punya pasal..kui3

    ReplyDelete
  2. hahah..tu lakan,,lain kali kna la berhati2 d jlan raya..he
    haha memang terdiam,,,getaq kot kna saman

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

FINAL YEAR STUDENT

Dosa Mengumpat.

PerJUmpaan ahli baru kelab kayAk UMP 2010...