Posts

Showing posts from August, 2010

mErdeka!!

Image
Apa itu merdeka?hurmm...pada pendapat aq..simple jer... =Pembebasan Tanah Melayu dari Jajahan pEnjajah dan Malaysia menpunyai naungan/pentadbiran sendiri tanpa naungan negara luar....
Sudah 53 Tahun kita Merdeka...byak perubahan yang berlaku..seiring kemajuan teknologi sekarang...Kita harus bersyukur dengan Keamanan negara kita yang dikecapi sekarang kerana dapat membentuk masyarakat berbilang kaum dan bersatu menjaga keamanan negara Malaysia yg tercinta...
Seharusnya pengorbanan para pejuang negara kita yang terdahulu haruslah dihargai.. Mereka berjuang bersungguh2 demi menjaga keamanan negara.Sedekahlah al Fatihah kepada mereka yang telah terkorban,Sesungguhnya jasa mereka tidak ternilai.
Oleh itu,kita sebagai The New Generation....haruslah mengambil ikhtibar diatas penjajahan yang berlaku pada satu ketika dahulu. Golongan remaja perlulah menjadi pemangkin negara untuk menjaga keamanan dan kemakmuran yang ada sekarang..Jangan kita mudah terleka dengan hiburan2 barat yang dapat meruntuhka…

stdy2....esk test..:)

Image
eurmmm...esk test...so mcm biasa ar..last minit bawu nk stdy pepepon.....aq stdy gak....he............... aq nk score semua subject........tu kalo bleh la... esk principle control system...agak susah la, yg penting En ckap stdy note n exercise dy..so ape lagi dgan keinginan yg membara nk stdy...aq pon ikut la apa yg En ckap... hopefully aq bleh buat esk... aq X nal gagal lagi.........aq nk berjaya........... aq nk capai cita2 aq....... huhu..ok la...ade ckit lagi ni yg perlu revision... bye2.....

Naper aq malas sangat!!!!!!!!!!!

Image
huhu....bape hari lgi dh nk test.........tpi x start stdy agi pon....bla bka buku je ngntuk,,,stdy jer ngantuk...... nape ek dgan diri aq nih...bla la sikap malas aq nih nk hilang.... asyik2 fb~game...fb~game....yg tu jer tau...bla esk nk test bru kelam kabut nk study...... Waduh2!!!....berat nanang bak kata orang trngganu,,hahah......
Aq dh cuba...tpi skejap jer....brubah..pas tu malas blik....bla la nk constant ek perangai ni.... Start jer minggu depan test 1 dah mula...comfirm tension time tuh... dah la sem 3 nih subject killer plak....pecah pala d buatnya..........
Ya Alah berikan lah kekuatan padaku..... berikan lah kekuatan semangat pada diri ku ini....
apa2 pon..aq perlu BERUBAH.....aq mesti ISTIQAMAH dalam setiap apa yg aq lakukan... aq nk berJAYA...aq nk dapat result cemerlang...aq nk bagi parents gembira...aq nk wat yg TERBAIK......
Hanya padaMu ku Memohon dan Hanya padaMu lah Ya Allah ku berserah.... Azamku kali ni.....aq NAK BERUBAH...ISTIQAMAH dalam sesuatu kerja.... insyaAllah.....
K…

RamaDhan kembali....

Image
Assaalammualaikum...
Bersyukur kerana Dapat lagi merasai nikmatnya ramadhan pada Tahun ini.... X semua yang dapat merasai.. ada yg dh diPanggil bertemu dgn Nya...
bersyukur ke hADratNya.... hope ramadhan kali ni adalah ramadhan yang terbaik dari sebelum ini....
Keimanan adalah tunjang kejayaan... Semoga kedatangan Ramadhan ni aq x sia2 kan....